Historia

 

Vår historia

Utbyggnation på Byggmästaregatan 6

I slutet av 2015 köper Dösebacka Lackering fastigheten på byggmästargatan 6. Och planerar för en utbyggnation av befintliga lokaler. Vi kommer nu att göra den största miljövinsten i vår historia pga. att oljepannorna ersätts av grön fjärrvärme.

Vi expanderar i nya lokaler

Byggmästargatan 6. Dösebacka lackering AB utökar verksamheten med en ny lackeringsanläggning från Bolest i Varberg. Vi investerar i en ny supermodern anläggning för att tillmötesgå alla krav från försäkringsbolag, myndigheter, kunder. Vi erbjuder framför allt anställda den absolut bästa arbetsmiljön som finns, med joniserad luft och en luftväxling på 20000 kbm / tim. i verkstaden.

Komplett skadeverkstad

Dösebacka Lackering AB kan nu erbjuda en helhetslösning, genom att vi nu kan utföra alla steg i reperationskedjan, skadevärdering, inklusive alla kontakter med ditt försäkringsbolag, plåtslageri, bilplastreparation samt lackering. Detta innebär att Dösebacka Lackering var det första fristående bilskadeföretaget i Kungälv som kan erbjuda en komplett skadeverkstad under samma tak, fördelen för Dig som kund är att reparationen tar betydligt mindre tid. Vi behöver inte flytta bilen mellan plåt, lack, och bilplastföretag. Allt utförs samtidigt hos oss.

Medlem i MRF

Dösebacka Lackering AB är ett MRF företag sedan 1994, vilket innebär att Du som kund kan känna trygghet. MRF-symbolen står bl.a. för kunskap och kvalitet. Ett MRF företag följer ARNs rekomendationer

Bilplastteknik

Dösebacka Lackering AB är sedan 1993 auktoriserad bilplastreperatör. Medlemsnr 39, Vi får genom Bilplastteknik årligen information, samt kurser i nya reparationsmetoder och nya material, kännedom om nya material som kommer på nya bilmodeller. Nya bilar har fotgängarskydd inbyggt i fronten, vilket innebär att man måste ha kunskap och utbildning i hur man reparerar en sådan för att biltillverkarens normer ska behållas efter en reparation. Vi reparerar idag de flesta detaljer på bilar, metoder som tillämpas är tex. Värmeriktning, limning, svetsning.

Dösebacka Lackering AB grundades

Dösebacka Lackering startades 1985 av Conny Canefur i Skånska cements gamla lokaler i Dösebacka. På 80 talet arbetade jag mest med speciallackeringar, Gamla bilar fick ny finish, motorcyklar fick randningar, och flera motivlackeringar gjordes. Vändningen kom 1989 då en förfrågan kom av dåvarande Arnströmers bil, och Thomas Hagman att lackera försäkringsskador på Opelbilar. Detta tack vare en rekommendation från "Zollan" Zolt Somi senare känd som ägare till en mängd bärgningsbilar inom Assistanskåren. Fler kunder tillkom, flera anställda,1989 tillkom Magnus Jonsson som delägare. 1994 köpte vi Kungälvs billackering AB och flyttade verksamheten till centrala Kungälv i hyrda lokaler hos Bilab.